Трехалоза во прав се продава
Име на производ: Трехалоза во прав
Спецификација: 99%
Изглед: бел прав
Сертификат: ISO9001/HALA/FDA/KOSHER
MOQ: 25 кг
Производител: CNCSBio
Whatsapp: +86-18729377217
Е-пошта: sales@cosmeticraw.com
Трехалоза во прав за продажба Опис
Во светот на нега на кожа кој постојано се развива, трехалозата се појави како моќна состојка, која нуди неспоредлива заштита и хидратација. Добиен од природни извори како растенија и габи, овој иновативен шеќер ги револуционизира козметичките формулации со тоа што ја штити кожата од оштетување на околината, ја блокира влагата и ја подобрува стабилноста на производот. Без разлика дали во серуми, креми или маски, трехалозата станува задолжителен производ за врвните брендови за убавина.
Зошто Трехалозата ја менува играта за нега на кожата
1. Врвна брава за влага & Поправка на бариера
Трехалоза делува како а “биолошки штит” за клетките на кожата, имитирајќи природни механизми за зачувување на влагата. Формира заштитна фолија која спречува губење на вода, што го прави идеален за:
-
Сува и дехидрирана кожа – Длабоко хидрира без маснотии.
-
Чувствителна кожа – Ја зајакнува бариерата на кожата за да ја намали иритацијата.
-
Формулации против стареење – Ги обновува фините линии одржувајќи оптимална хидратација.
2. Одбрана од стресни фактори на животната средина
Загадувањето, изложеноста на УВ зраците и слободните радикали го забрзуваат стареењето и ги оштетуваат клетките на кожата. Помага во борбата против овие агресори со:
-
Стабилизирање на клеточните мембрани за да се спречи оксидативен стрес.
-
Подобрување на ефикасноста на антиоксидансите како витамин Ц и Е.
-
Заштита од сина светлина и загадување— клучните грижи во модерната нега на кожата.
3. Нежна, но моќна компатибилност
За разлика од грубите активни супстанции кои можат да иритираат, тоа е:
-
Не иритирачки – Безбедно за сите типови кожа, вклучително и кожа склона кон егзема и кожа по процедурата.
-
Синергичен со други активни супстанции – Ја зголемува работата на пептидите, хијалуронската киселина и ретиноидите.
-
рН-стабилна – Работи во кисели и алкални формулации без распаѓање.
Поддржани од науката, одобрени од потрошувачите Водечките дерматолошки студии ја потврдуваат улогата на трехалозата во:
Намалување на TEWL (Транс-епидермална загуба на вода) до 30%.
Подобрување на еластичноста на кожата против суровата клима.
Продолжување на рокот на траење на производот со стабилизирање на чувствителните состојки.
Потрошувачите го сакаат поради неговата лесна текстура, нелепливо чувство и видливи резултати - што го прави да се издвојува во К-убавината и во медицинската нега на кожата.
Каква е примената на трехалозата во негата на кожата?
Безводната трехалоза може да се користи во козметиката како дехидрирачки агенс за фосфолипиди, како и за ензими.
Може да формира посебна заштитна фолија на површината на клетките, а слузта што се таложи од мембраната не само што ги навлажнува клетките на кожата, туку има и функција да зрачи туѓа топлина.
Има добра компатибилност, компатибилност и стабилност и може да се користи заедно со многу козметички суровини за да се додаде во различни категории на козметика. За самата козметика, додавањето трехалоза има многу придобивки, како што се намалување на точката на замрзнување, продолжување на рокот на траење и спречување на распаѓање на маслото.
Тоа е природно природен шеќер (кристална форма). „Хајашибара започна масовно производство на трехалоза по студии кои покажаа дека обезбедува одлична хидратација, е само половина послатка од шеќерот во маса и е стабилна, што го прави погоден за употреба во широк спектар на храна.
Подигнете ја вашата линија за нега на кожа со трехалоза - штит на природата за сјајна, еластична кожа.






