Најдобар рефус во прав од рафиноза

Име на производ: Рафиноза во прав
CAS.NO: 512-69-6
Спецификација: 99%
Изглед: бел прав
Сертификат: ISO9001/HALA/FDA/KOSHER
MOQ: 25 кг
Производител: CNCSBio
Whatsapp: +86-18729377217
Е-пошта: sales@cosmeticraw.com

Најдобар рефус во прав за рафиноза Опис

Што е рафиноза во прав? Придобивките од рафинозата

Рафиноза е шеќер кој се наоѓа во растенијата кој може да помогне во хидратацијата на кожата. Се користи во козметиката како навлажнувач и може да помогне во подобрување на кожата која е склона кон егзема и псоријаза.

Придобивките од рафинозата за кожата

1. Хидратација: навлажнувачките својства на рафинозата привлекуваат вода до кожата и и помагаат да ја задржи влажноста. Ова може да резултира со погуста, поздрава кожа

2. Диференцијација на кожата: може да ја модулира диференцијацијата на кожата со активирање на Х рецепторот на црниот дроб. Ова може да ја стимулира диференцијацијата на кератиноцитите и синтезата на епидермалните липиди.

3. Антивоспалителни: може да помогне во стимулирање на антиинфламаторните реакции.(1)

Препорачана сума

Тоа е природен олигосахарид кој често се користи во производи за навлажнување, анти-стареење и поправка на кожата. Има силно навлажнувачки и антиинфламаторно ефект, помага да се зајакне бариерата на кожата, да се намали загубата на вода и да се подобри хидратацијата на кожата. Затоа, како активна состојка, широко се користи во формулите за нега на кожата, особено во производи како што се креми, лосиони, есенции и маски. Општо препорачаната доза е 0,5%-3%. Специфичната концентрација треба да се прилагоди според типот на производот (како крем, маска, итн.) и целната ефикасност (како што е навлажнувачки, поправен, анти-стареењето итн.). Во однос на безбедноста, рафинозата има добар афинитет за кожата и е погодна за широка употреба во различни формули за нега на кожата.

Како да се намали ризикот од несакани ефекти?
Печ-тест: Кога првпат користите производ за нега на кожа што содржи Рафиноза, најдобро е прво да се изврши лепенка, да се нанесе мала количина од производот зад увото или на внатрешната страна на раката и да се набљудува 24 часа за да се види дали има несакани реакции.

Изберете ја вистинската концентрација на производот: Избегнувајте производи кои содржат високи концентрации од него, особено за чувствителна кожа. Во повеќето случаи, концентрацијата од 0,5%-2% е побезбедна.

Комбинирајте со благи состојки: при изборот на производи што содржат Рафиноза, најдобро е да ги комбинирате со благи навлажнувачки состојки (како што се глицерин, хијалуронска киселина итн.) за да се намали можната иритација.

Поврзани производи

Побарајте понуда

Со нетрпение очекуваме да ги разгледаме информациите за вашето барање и ќе бидеме во контакт со вас во рок од 24 часа!