Никотинамид во прав cncsbio најголемиот дел
Име на производ: Никотинамид
CAS.NO: 1094-61-7
Спецификација: 600mg/9000mg/12000mg
Изглед: бел прав
Сертификат: ISO9001/HALA/FDA/KOSHER
MOQ: 25 кг
Производител: CNCSBio
Whatsapp: +86-18729377217
Е-пошта: sales@cosmeticraw.com
Никотинамид во прав cncsbio рефус Опис
Што е никотинамид?
Никотинамид во прав, исто така познат како ниацинамид или амид на никотинска киселина, е растворлива во вода, активна форма на витамин Б3. Сè повеќе се проучува за многу различни индикации во полето на дерматологијата. Оралниот никотинамид е достапен во 20-30 mg во мултивитамински комбинации и сам како евтини таблети од 500 mg. Тоа е исто така вградено во многу локални агенси, вклучувајќи креми за сончање и козметички агенси.
Широките клинички ефекти на никотинамид може да се објасни со неговата улога како: А клеточна енергетски претходникМодулатор на воспалителна цитокиниАн инхибитор на нуклеарно ензим поли(аденозин дифосфат-рибоза [ADP]) полимераза [PARP], која игра значајна улога во ДНК поправка, одржување на геномската стабилност и клеточен одговор на повредавклучувајќи воспаление и апоптоза (клеточна смрт).
Дали ги отстранува темните дамки?
Никотинамид е одобрен од дерматолог за осветлување на тонот на кожата. Некои истражувања сугерираат дека формулите за нега на кожа со 5% ниацинамид, исто така, можат да помогнат да се осветлат темните дамки. Во една мала студија, комбинација на осветлувачи на кожата вклучувајќи ретинол и ги намали темните дамки и фините линии.
Дали витаминот Ц или ниацинамид се подобри за темни дамки?
Двете состојки можат да ја избледат хиперпигментацијата и да го зголемат производството на колаген. Витамин Ц (во зависност од процентот) може да биде посуров за чувствителните типови на кожа. Или, можеби ќе сакате да го користите ако имате кожа склона кон акни и користете го витаминот Ц за избледување на трагите по акните и темните дамки.
Дали 10% ниацинамид е премногу?
За општа корекција на тонот на кожата, концентрацијата на ниацинамид помеѓу 4-5% е често ефикасна и добро толерирана од повеќето поединци. За оние кои сакаат да се справат со поизразената хиперпигментација, поголема концентрација од 10% може да биде корисна, иако е важно да се следи кожата за какви било знаци на иритација.











