
Por kio estas uzata ŝikima acido?
En la farmacia industrio, ŝikimika acido el la ĉina stela anizo (Illicium verum) estas uzata kiel bazmaterialo por produktado de oseltamivir (Tamiflu). Kvankam ŝikimacido ĉeestas en la plej multaj aŭtotrofaj organismoj, ĝi estas biosinteza intermediato kaj ĝenerale trovita en tre malaltaj koncentriĝoj.
Kio estas la avantaĝoj de shikimica acido?
Se trofrua maljuniĝo estas zorgo, ŝikima acido povas esti utila aldono al via haŭta prizorga ilaro. Ĝiaj potencaj antioksidantaj propraĵoj ŝirmas la haŭton de malutilaj liberaj radikaloj kaŭzitaj de suno kaj poluo, kiuj povas ataki sanan histon kondukante al sulkoj kaj fajnaj linioj.
Kion faras shikimica acido por haŭto?
Shikimic-acida pulvoro malhelpas la disvolviĝon de P. Acnes-bakterioj loĝantaj sur olea haŭto ĉirkaŭ la poroj respondecaj pri akno. Ĝi glatigas, firmigas kaj malpezigas la haŭton. Ĝi estas efika por problema, difektita, hiperpigmentita, aknema kaj olea haŭto.

Kio estas la graveco de la ŝikimata vojo?
La shikimato-acida vojo ligas metabolon de karbonhidratoj al biosintezo de aromaj komponaĵoj. En sekvenco de sep metabolaj ŝtupoj, fosfoenolpiruvato kaj eritrozo 4-fosfato estas konvertitaj al korismato, la antaŭulo de la aromaj aminoacidoj kaj multaj aromaj sekundaraj metabolitoj.
Kio estas shikimica acido por haŭta blankigado?
Shikimic-acido funkcias por malhelpi la tirosinazan enzimon en la haŭto, kiu respondecas pri pigmentado, kiel sunmakuloj kaj makuloj de senkolorigo.
Ĉu ŝikima acido povas esti uzata ĉiutage?
Shikimica acido taŭgas por ĉiuj haŭtaj tipoj, inkluzive de sentema, olea, kombina kaj aknema haŭto. Ĝi povas esti uzata ambaŭ en ĉiutaga prizorgado kaj en profesiaj kosmetikaj traktadoj, kiuj postulas pli altajn koncentriĝojn de acido.

Profitoj de Shikimic Acido por Haŭto
Ŝikima acido, nature okazanta alfa-hidroksiacido (AHA) derivita ĉefe de la stelanizo (Illicium verum), akiris atenton en la haŭtprizorgindustrio pro ĝiaj multfacetaj haŭtaj avantaĝoj. Jen detala rompo pri kiel ĝi subtenas haŭtan sanon:
- Milda Eksfoliado
Shikimic-acido estas milda AHA, kio signifas, ke ĝi helpas forigi mortajn haŭtajn ĉelojn, malŝtopi porojn kaj kuraĝigi ĉelan turniĝon sen la severa kolero ofte kaŭzita de pli fortaj acidoj kiel glikola aŭ lakta acido. Ĝi estas precipe taŭga por sentema aŭ akneema haŭto. - Kontraŭbakteria & Kontraŭ-aknaj Propraĵoj
Studoj montris, ke shikimic-acido posedas fortan kontraŭbakterian agadon, precipe kontraŭ Propionibacterium acnes, la bakterio respondeca por akneo. Ĉi tio faras ĝin efika en:
Reduktante erupciojn
Kvietigi inflaman haŭton
Malhelpi novajn makulojn - Heliga kaj Ebena Haŭta Tono
Antaŭenigante ĉelan renovigon kaj reduktante melaninamasiĝon, shikimica acido povas:
Helpu forvelki malhelajn makulojn kaj hiperpigmentadon
Plifortigi haŭtan brilecon
Plibonigu ĝeneralan haŭttonan klarecon - Subteno por hidratado
Kvankam ne humektaĵo mem, la exfolia ago de shikimica acido povas plibonigi la sorbadon de hidrataj ingrediencoj kiel hialurona acido aŭ glicerino aplikita poste, kontribuante al pli bona haŭta hidratiĝo. - Kontraŭinflamaj Efikoj
Shikimic-acido ankaŭ montras kontraŭinflaman aktivecon, helpante trankviligi ruĝecon, koleron kaj haŭtan streson - valora trajto por homoj kun rosaceo, akneo aŭ sentemaj haŭtaj kondiĉoj.

Kiuj estas la kromefikoj de la ŝikimia acido?
1. Milda Iritiĝo
Ŝikima acido estas AHA, do kvankam ĝi estas pli milda ol glikola aŭ laktika acido, ĝi ankoraŭ povas kaŭzi formikadon, bruladon aŭ ruĝecon, precipe sur sentema aŭ kompromitita haŭto. Ĉi tio pli verŝajne okazas kiam uzata en altaj koncentriĝoj aŭ kombine kun aliaj eksfoliaj agentoj.
2. Fotosensiveco
Kiel aliaj eksfoliantoj, shikimica acido povas pliigi la sentivecon de via haŭto al sunlumo. Sen taŭga larĝa spektra sunkrema protekto, ekzistas risko de sunbruligo aŭ pigmentiĝo post aplikado.
3. Alergia Reago (Malofta)
Kvankam malofte, iuj individuoj povas sperti alergian kontaktan dermatitis (ekrupcio, jukado, ŝvelaĵo). Ĉiam faru flikteston antaŭ ol apliki ajnan novan produkton kun shikimica acido al pli granda areo.
4. Tro-eksfoliado
Uzi shikimic-acidon tro ofte, aŭ tavoligi ĝin kun aliaj eksfoliaj ingrediencoj kiel retinolo, salicila acido aŭ fortaj AHA-oj, povas konduki al:
Sekeco
Haŭta bariera damaĝo
Pliigita sentemo aŭ eksplodoj

Kiel Minimumigi kromefikoj de ŝikimia acido?
- Uzu produktojn kun 0,5%-5% shikimica acido depende de haŭta tipo kaj toleremo.
2. Apliki nokte por redukti riskon de sun-sentemo.
3. Ĉiam sekvu per humidigilo kaj uzu SPF dum la tago.
4. Enkonduku iom post iom—2–3 fojojn semajne komence.
- 5-Aminometil Levulinato Klorhidrato
- Acida shikimic
- Pulvoro de ekstrakto de aloo
- Aŭstralia ŝafo placento
- Azelaic
- Bakuĉiola oleo
- Plej bona glutationa pulvoro
- Plej bonaj matrinaj pulvoraj fabrikantoj
- Gotu kola extract
- Ĉina fabriko de ektoina pulvoro
- Ĉinio miglyol 840 fabrikantoj
- Kolageno
- Kosmetika peptido
- Kosmetikaj krudaj materialoj
- Ergosterol-pulvoro
- Hyaluronic acid
- Kojic-acida pulvoro por haŭta blankigado
- MCT Oleo
- mikrokristalina celulozo
- minoxidil-pulvoro
- Monobenzona pulvoro
- oleo de semo de peonio
- Poliglutama Acida Pulvoro
- Pterostilbena pulvoro
- Pura perla pulvoro
- Salicila acida pulvoro por haŭto
- Natria anisato
- Triacetino