Na prodaju 99,5% triacetina najbolje čistoće

Naziv proizvoda: Triacetin
Specifikacija: 99%
CAS: 102-76-1
Izgled: Bezbojna tečnost
Certifikat: ISO9001/HALA/FDA/Kosher
MOQ: 25 kg
Proizvođač: CNCSBIO
E-pošta: sales@cosmeticraw.com

Najbolja čistoća 99,5% triacetina​ za prodaju Opis

Šta je triacetin?Prednosti triacetina ​
Triacetin je organsko jedinjenje sa formulom C₃H₅(OCOCH₃)₃. Klasifikovan je kao triglicerid, triestar glicerola sa sirćetnom kiselinom. To je bezbojna, viskozna tečnost bez mirisa sa visokom tačkom ključanja i niskom tačkom topljenja.
Šta je triacetin u njezi kože?
Triacetin se široko koristi u kozmetici zbog svojih raznovrsnih prednosti. Kao emolijens, pomaže vlaženju i omekšavanju kože, poboljšavajući njenu teksturu i glatkoću. Djeluje i kao rastvarač, pomažući u rastvaranju aktivnih sastojaka i poboljšavajući ukupnu stabilnost kozmetičkih formulacija. Ne postoji fiksni standard za preporučenu upotrebu triacetina u kozmetičkoj hidrataciji, jer će njegova upotreba varirati ovisno o specifičnoj vrsti proizvoda, potrebama za hidratacijom i sinergiji drugih sastojaka.
1. Faktori koji utiču na upotrebu
Tip proizvoda: U losionima i kremama obično je potreban veći sadržaj (kao što je 5-10%) da bi se pružili dobri hidratantni efekti.
Potrebe za hidratacijom: Za proizvode koji se koriste na suvoj koži ili u suvim okruženjima, možda će biti potrebno povećati upotrebu na odgovarajući način.
Ostali sastojci: Sinergija sa drugim hidratantnim sastojcima (kao što su glicerin, hijaluronska kiselina, itd.) takođe će uticati na njegovu upotrebu.
2. Preporučeni opseg upotrebe
U kozmetici, upotreba triacetina je obično između 0,1-10%. Specifičnu upotrebu treba prilagoditi prema karakteristikama proizvoda i svrsi upotrebe.
3. Sigurnosne mjere
Upotreba triacetina u kozmetici je sigurna, ali pretjerana upotreba može uzrokovati pojačan osjećaj masnoće na koži. Stoga se preporučuje prilagođavanje količine prema potrebama proizvoda i učinku upotrebe.
Koristi triacetin
Za šta se koristi triacetin?
Koristi se više od 75 godina za širok spektar namjena, uključujući kozmetički biocid (najčešće kao fungicid), plastifikator, otapalo u kozmetičkim formulama, aditiv za hranu (kao aroma i pomoćno sredstvo) i kao vezivo za zapaljivi materijal u čvrstim raketnim pogonima. tablete. U farmaceutskoj industriji, triacetin se široko koristi kao antifungalni agens i kao plastifikator za proizvodnju kapsula i obloga za kapsule. Triacetin ima značajan hidratantni učinak u kozmetici, koji se uglavnom postiže kroz sljedeće mehanizme:
1. Higroskopski efekat: Triacetin može apsorbirati vlagu iz okoline i formirati tanak hidratantni film na površini kože kako bi spriječio gubitak vlage.
2. Hidratacija: U kombinaciji s prirodnim hidratantnim faktorima kože (kao što je glicerol), triacetin pojačava hidrataciju kože i čini kožu vlažnijom.
3. Mekoća: Kao rastvarač, triacetin pomaže drugim hidratantnim sastojcima da bolje prodru u kožu i ispolje svoje hidratantne efekte.
Triacetin pruža efikasne hidratantne efekte za kozmetiku kroz više mehanizama kao što su apsorpcija vlage, hidratacija i poticanje prodiranja.
Da li je triacetin konzervans?
Triacetin pomaže u otapanju i razrjeđivanju tvari, stvarajući konzistentnu formulaciju. Pomaže u produženju roka trajanja proizvoda kao konzervans, sprječavajući rast neželjenih tvari unutar proizvoda.
Šta je triacetin u vitaminima?
Triacetin (C9H14O6), također poznat kao gliceril triacetat, je farmaceutska pomoćna tvar koja se koristi u proizvodnji kapsula i tableta, a koristi se kao humektant, plastifikator i rastvarač. Tečnost je i odobrena je od strane FDA kao aditiv za hranu.
Zašto je triacetin loš za vas?
Dodatak triacetinu izazvalo je iritaciju oka, ali nije bilo ozljede. Triacetin nije bio mutagen. Iako nije bilo dostupnih podataka o reproduktivnoj i razvojnoj toksičnosti, triacetin se brzo metabolizirao u glicerol i octenu kiselinu i ove kemikalije nisu bile razvojni toksini.
Koje su nuspojave triacetina?
Mnogi ljudi koji koriste ovaj proizvod nemaju ozbiljne nuspojave. Odmah obavijestite svog liječnika ako imate bilo kakve ozbiljne nuspojave, uključujući: promjene mentalnog stanja/raspoloženja (kao što su zbunjenost, halucinacije), zujanje u ušima, otežano mokrenje, promjene vida (kao što je zamagljen/dvostruki vid).

Povezani proizvodi

Zatražite ponudu

radujemo se pregledu informacija o vašem zahtjevu i kontaktirat ćemo vas u roku od 24 sata!